X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon admite că ar putea fi suspendat din funcție pînă la sfîrșit de an

5 dec. 2018,, 13:11   Politică
3515 8

Președintele Igor Dodon admite faptul că pînă la sfîrșitul acestui an ar putea suspendat din nou din funcție, întrucît refuză să promulge alte patru legi votate repetat de Parlament.

Este vorba despre proiectul Codului serviciilor media audiovizuale, care prevede, printre altele, și combaterea propagandei rusești la posturile de radio și televiziune din R. Moldova; proiectul de lege privind alocarea terenului fostului Stadion Republican Ambasadei SUA la Chişinău; iniţiativa care prevede că în data de 9 Mai va fi sărbătorită atît Ziua Victoriei, cît şi cea a Europei. Un alt proiect se referă la reorganizarea Departamentul Trupelor de Carabinieri în Inspectoratul General al Carabinierilor.

Într-un interviu pentru presa rusă, Igor Dodon spune că refuzul de a semna legile menționate mai sus vor duce suspendarea temporară din funcția de președinte pînă la sfîrșitul acestui an. Mai mult, șeful statului spune că a sesizat Curtea Constituțională pentru a se expune asupra consituționalității legilor votate repetat de Legislativ.

Constituția îl obligă pe șeful statului să promulge o lege, dacă aceasta este revotată de Parlament. În ultimul an, președintele Igor Dodon a fost suspendat din funcție de patru ori de către Curtea Constituțională. Interimatul funcției de președinte a fost asigurat de către speakerul Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?