Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Dodon: "Acum este un moment bun pentru începerea negocierilor cu Transnistria"

25 ian. 2023,, 10:45   Politică
3069 0

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, consideră că acum este un "moment bun" pentru negocierile cu Transnistria, dar autoritățile de la Chișinău nu sînt pregătite să le înceapă.

"Ca să fiu sincer, cred că acum este un moment foarte bun pentru a negocia cu Transnistria. Liderul Transnistriei [Vadim] Krasnoselski s-a adresat în repetate rînduri către actuala conducere a Moldovei să se așeze la masa de negocieri pentru a începe negocierile privind soluționarea politică, dar deocamdată autoritățile de la Chișinău nu sînt pregătite pentru acest lucru", a spus el la postul de televiziune Россия-24.
Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Chișinăul examinează doar o soluționare pașnică a conflictului transnistrean.

Întrebată dacă Chișinăul este pregătit să rezolve problema transnistreană după victoria Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, Sandu a răspuns că „se lucrează deja la un plan de reintegrare a țării”.

"Modelăm diverse situații. Dar repet: pentru noi, rezolvarea conflictului transnistrean înseamnă doar o soluție pașnică, asta este foarte important ", a subliniat Maia Sandu.

Ea a mai menţionat că „soluţiile care sunt elaborate se bazează şi pe faptul că reglementarea transnistreană nu trebuie să împiedice integrarea europeană a Moldovei”.

"Se lucrează. Posibilitatea soluționării problemei transnistrene poate apărea și trebuie să fim pregătiți pentru aceasta, așa că lucrăm cu un grup de experți. Este prea devreme să vorbim mai mult despre aceasta sau să purtam discuții publice pe această chestiune", a conchis Maia Sandu.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?