Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dodon a venit in fața magistratilor la Curtea de Apel Chisinau

31 mai. 2022,, 14:04   Politică
3176 0

Fostul președinte, Igor Dodon, a venit în fața magistraților la Curtea de Apel Chișînău. Aici, magistrățîi urmează să examineze recursul procurorilor privind schimbarea măsurii preventive de arest în privința fostului președinte, transmite protv.

Procurorii anticorupție solicită aplicarea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile a fostului președinte cu executarea acesteia în Penitenciarul nr.13 Chișînău.

Întrebat cum comentează situația, Igor Dodon a declarat că după decizie va face declarațîi.

Potrivit PĂ, procurorii au contestat pe 27 mai recursul la Curtea de Apel Chișînău, încheierea Judecătoriei Chișînău, sediul Ciocana din 26 mai 2022 prin care s-a dispus plasarea în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, a ex-președintelui Republicii Moldova, învinuit pe patru capete de acuzare: coruperea pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

La dată de 24 mai, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore. De asemenea, a fost reținut pentru 72 de ore și cumnatul sau, Petru Merineanu, care, în timpul perchezițiilor, a încercat să mănînce o recipisa. Procuratura Anticorupție în comun cu CNA și SIS au descins cu perchezițîi la domiciliul lui din capitală, la casă părintească, dar și la baza de odihnă din Sadova care ii aparține acestuia.


Fostul președinte este bănuit de corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală.

Asta, după ce în mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon, primește o pungă neagră de la Vlad Plahotniuc.

În 2020, în urmă denunturilor depuse de Andrei Năstase și Iurie Renita, Procuratura a anunțat că va investiga filmulețul în care Igor Dodon ar fi primit o pungă cu bani de la Vlad Plahotniuc.

Acțiunea ar fi avut loc în timpul negocierilor dintre PSRM și PDM în vederea formării unei coaliții parlamentare. Ulterior, Procuratura Anticorupție a anunțat că nu va iniția un dosar pentru că este imposibil să demonstrezi ce se află în pungă. Igor Dodon a negat că ar fi primit bani de la Plahotniuc.



1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?