X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon a transmis un mesaj din arest la domiciliu

2 aug. 2022,, 12:52   Politică
5237 0

Aflat în arest la domiciliu, Igor Dodon, vine cu acuzații către Procuratura Generală și procurorul Petru Iarmaliuc, precum că ar fi mințit cetățenii Republicii Moldova.

Fostul președinte susține că are voie să discute și cu alte persoane, deși procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, a declarat că poate discuta doar cu membrii familiei, transmite protv.

„Procuratura Generală și în special procurorul Petru Iarmaliuc au mințit cu nerușinare cetățenii Republicii Moldova. Acum cîteva clipe, la a patra zi după ședința de judecată, fapt ce este un precedent mai nou pentru “justiția reformată” a Maiei Sandu, am primit în sfîrșit decizia Curțîi de Apel Chișînău. La prelungirea mandatului de arest la domiciliu nu au fost impuse careva restricții suplimentare de tipul interzicerea comunicării cu diferite persoane și utilizării rețelelor de socializare, acordării de interviuri sau primirea la domiciliu a altor persoane decît cele implicate pe dosar”, a scris Dodon.

Fostul președinte a anexat și documentul privind decizia Curții de Apel Chișînău din 29 iulie.

„Pînă la acesta etapă au fost depuse deja cîteva plîngeri la Consiliul Superior al Procurorilor și Procuratura Generală privitor la acțiunile inadecvate și ilegale ale procurorului Petru Iarmaliuc. Solicit public de la PG și CSP să ia măsuri urgențe în vedere stopării și sancționării persoanelor care, printr-un comportament provocator și neprofesionist, în mod intenționat denaturează informația cu privire la urmărirea penală, fapt prin care ne prejudiciază că parte în proces”, a mai adăugat Dodon.


După ședința din 29 iulie de la Curtea de Apel Chișinău, procurorul de caz, Petru Iarmaliuc a declarat că Igor Dodon are interdicția de a ieși din domiciliu și de a comunica cu alte persoane, cu excepția celor care loucuiesc cu el, adică membrii familiei.

„Un alt aspect care vreu să îl precizez aici pentru a informa corect, este că procurorii, atît la depunerea demersului de prelungire a măsurii preventive, cît și recursului, nici în demers și nici în recurs, nu au invocat nicio sintagma referitoare la comunicarea cu mass-media, așa cum operează Dodon, învinuit pe această cauza penală”, a mai adăugat Iarmaliuc, după ședința de la Curtea de Apel Chișinău.

La dată de 24 mai, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore. De asemenea, a fost reținut pentru 72 de ore și cumnatul sau, Petru Merineanu, care, în timpul perchezițiilor, a încercat să mănînce o recipisa. Procuratura Anticorupție în comun cu CNA și SIS au descins cu percheziții la domiciliul lui din capitală, la casă părintească, dar și la baza de odihnă din Sadova care ii aparține acestuia.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?