X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a spus în ce măsură a reușit noua putere să se ridice la așteptările cetățenilor

30 sep. 2019,, 11:30   Politică
2366 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că noua guvernare a reușit într-o măsură destul de bună să răspundă așteptărilor cetățenilor.

Șeful statului a declarat despre acest lucru într-un interviu acordat Tribuna.md, răspunzînd la întrebarea corespunzătoare, transmite Noi.md.

„Cred că într-o măsură destul de bună, dacă e să vorbim de schimbarea din funcții a celor care au capturat instituțiile statului, dar nu pot spune același lucru dacă e să vorbim despre modul în care acționează Guvernul, pentru că încă nu există un plan de lucru bazat pe rezolvarea problemelor de bază ale oamenilor”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că are senzația că la unele ministere sînt conducători care au venit în funcția de miniștri doar pentru a avea o înscriere în CV că au ocupat fotolii în Guvern.

”Ei încă fac experimente sau nu au înțeles ce sarcină au, însă timpul trece repede, nu avem timp să stăm pînă anumite persoane înțeleg care sînt problemele reale ale oamenilor. Şi ar trebui de renunțat la practica de a arunca în spațiul public declarații nechibzuite, neanalizate suficient, care tensionează societatea. Declarația recentă că Guvernul se gîndește din nou la majorări de impozite și introducerea impozitului progresiv este extrem de periculoasă. Cred că înainte să se lanseze astfel de idei ele ar trebui analizate şi dezbătute cu categoriile sociale care urmează să fie afectate”, a subliniat Președintele Moldovei.


El al recunoscut că pentru el, dar şi pentru PSRM, principala fracțiune politică din Parlament, această declarație a fost o surpriză.

”Am văzut că ea imediat a fost criticată şi de mai mulți experți. Asta se întîmplă pentru că se lansează idei care îi vin cuiva în cap peste noapte, fără nici o analiză de impact serioasă în ceea ce privește efectul negativ asupra cetăţenilor. Noi, la Preşedinţie, am reușit să creăm un nucleu foarte puternic și profesionist în domeniile economice și sociale, putem veni cu suportul și expertiza necesară colegilor din Guvern. În scurt timp voi veni cu o abordare complexă cum vedem noi dezvoltarea economică sustenabilă și crearea premiselor reale pentru îmbunătățirea calităţii vieții și crearea locurilor de muncă în Republica Moldova”, a declarat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?