X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon a spus de ce Vasile Șova nu face parte din noul guvern

14 noi. 2019,, 20:10   Politică
3074 0

Vasile Șova nu s-a alăturat noului guvern moldovenesc, deoarece a acceptat invitația șefului statului de a reveni în administrația președintelui și să devină din nou consilierul său privind reglementarea transnistreană, dar va primi și alte împuterniciri mai largi.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Moldovei, Igor Dodon, în emisia postului de televiziune NTV-Moldova, răspunzînd la întrebarea de ce Vasile Șova, care ocupa funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare, nu s-a alăturat echipei de miniștri a lui Ion Chicu, transmite Noi.md.

Șeful statului a spus că Vasile Șova este cel care a făcut această alegere. Președintele i-a propus fie să-și continue activitatea în guvern în aceeași funcție ca mai înainte, fie să se întoarcă în administrația președintelui în calitate de consilier al șefului statului nu numai pe reglementarea transnistreană, ci și pe politica internă. Astfel, domeniul său de activitate se va extinde. Iar Vasile Șova a decis să revină la președinție.

„El l-a propus în locul său la funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare pe Alexandru Flenchea, cu care a lucrat mai devreme și care are 15 ani de experiență în acest domeniu. Iar Șova s-a întors la președinție, care are foarte mare nevoie de el. Majoritatea consilierilor prezidențiali s-au alăturat noului guvern, iar acum trebuie din nou să creăm la președinție o echipă puternică”, a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?