Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon a spus dacă e posibilă repetarea scenariului din Belarus în Moldova

21 aug. 2020,, 09:47   Politică
3496 5

Șeful statului spune că a auzit mai multe opinii precum că în Moldova s-ar putea repeta scenariul din Belarus. Igor Dodon a exclus această posibilitate, precizînd că situațiile din cele două țări se deosebesc.

"Consider că nu e în Moldova situația din Belarus. Nu cre că în R.Moldova se va ajunge la un astfel de scenariu și nici nu trebuie să permitem. Cred că alegerile vor fi organizate corect, liber și cel care va învinge va avea votul de încredere din partea majorității. Cel care va pierde trebuie să recunoască și să vină să felicite oponentul. Nu cred că există situația care a putut-o organiza Plahotniuc anul trecut la parlamentare. Nimeni nu-și dorește asemenea scenariu, cetățenii vor decide", a declarat Dodon în cadrul emisiunii Președintele răspunde.

Demnitarul a precizat că va anunța public, la începutul lunii septembrie, despre decizia sa privind participarea la alegeri, în cadrul unei ediții speciale Președintele răspunde.

Totodată, el a precizat că nu sînt motive la această etapă de a amîna desfășurarea alegerilor. Dodon a acuzat opoziția că prin protestele din ultima perioadă își face campanie electorală înainte de termen.

"Nici eu, nici PSRM nu vom veni cu propunerea de amînare. Dacă opoziția își asumă acest angajament de a cere amînarea, să vină în Parlament și să dezbată subiectul. Unii s-au grăbit și au dat startul al campanii prezidențiale, unii fac mitinguri în susținerea unui candidat și împotriva mea. Stimați prieteni unde vă grăbiți? Erați cei care spuneați în timpul pandemiei că trebuie să fim precauați și acum scoateți oameni în stradă. Eu nu vreau să risc cu săntătatea oamenilor, dar v-aș arăta ce înseamnă mitinguri".


În opinia lui, cel mai important este ca aceste alegeri să fie libere, în condiții democratice, fără niciun fel de restricții, nici în interiorul țării, nici în afară. Totodată, Dodon a optat pentru deschiderea cît mai multor secții de votare peste hotare.

"Trebuie să fie nu mai puține ca la ultimul scrutin, mai mult de 100 în afara țării este un lucru corect", spune șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?