Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Dodon a spus cînd Moldova ar putea obține statut de observator în UEE

23 mar. 2018,, 11:21   Politică
6729 12

Republica Moldova speră să obțină statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) în 2018 la următorul summit al șefilor de stat ai organizației.

Acest lucru a fost menționat în cadrul unui interviu pentru „Izvestia” de către președintele țării, Igor Dodon, relatează Noi.md.

Potrivit șefului statului moldovenesc, Chișinăul trebuie să se miște spre integrare eurasiatică, deoarece UEE „ar rezolva majoritatea problemelor existente ale economiei“ Moldovei, în timp ce Uniunea Europeană nu este în măsură să acopere necesitățile țării în comercializarea produselor.

Igor Dodon a declarat anul trecut despre intenția sa de a obține pentru țara sa statutul de observator în UEE pentru a aprofunda cooperarea cu blocul economic. În același timp, liderul Republicii Moldova, în conversația sa cu reporterul de la „Izvestia”, a menționat că statutul de observator va fi, probabil, oferit țării în 2018, la summitul viitor al organizației.

„După semnarea Memorandumului de cooperare în aprilie anul trecut, am organizat, la inițiativa mea, mai multe întîlniri ale grupurilor de lucru la Chișinău și am discutat detalii specifice ale relațiilor noastre bilaterale. Conform informațiilor noastre, următoarea întîlnire ar trebui să aibă loc în al doilea trimestru al acestui an în Rusia. Anterior, am fost informați că voi fi invitat. Anul trecut am participat la două astfel de întîlniri. Și în 2018 voi participa”, a afirmat președintele.


„Cererea noastră de obținere a statutului de observator la UEE a fost aprobată de către toți președinții țărilor din cadrul organizației. Prin urmare, sper că anul acesta, la primul summit, se va lua o decizie finală, iar Moldova va primi statutul de observator”, a subliniat el.

Igor Dodon a adăugat că pentru Republica Moldova piața UEE, din punct de vedere economic, prezintă un foarte mare interes. Potrivit lui, pentru producătorii moldoveni „aceasta este o piață imensă care va rezolva majoritatea problemelor existente în economia moldovenească”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?