Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Dodon a spus cînd ar putea să se întîlnească cu Zelenski

23 sep. 2019,, 09:40   Politică
3622 2

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că s-ar putea întîlni în curînd cu noul șef al statului ucrainean, Vladimir Zelenski, în cadrul participării lor la sesiunea Adunării Generale a ONU.

Șeful statului moldovean a declarat acest lucru într-un interviu acordat ziarului rus Kommersant, transmite Noi.md.

Președintele Republicii Moldova a fost întrebat dacă intenționează să se întîlnească cu noul președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, care va participa la sesiunea Adunării Generale a ONU, ca și Igor Dodon.

„Iată, cel mai probabil, la ONU și ne vom întîlni”, a declarat șeful statului moldovean.

„Adică există șanse ca primele negocieri dintre președintele moldovean și cel ucrainean să aibă loc la New York în viitorul apropiat?”, a fost întrebat șeful statului moldovean.


„Sper că da. Sîntem pregătiți pentru asta”, a răspuns el.

„Și partea ucraineană?”.

”Echipele noastre negociază, eu nu cunosc ultimele detalii”, a spus Igor Dodon.

„Nu vă este frică că vi se va aminti de declarația precum că Crimeea este a Rusiei?”, a fost întrebat președintele Republicii Moldova.

„Trebuie să luăm în considerare poziția conducerii Republicii Moldova, care nu s-a schimbat în ultimii 28 de ani”, a subliniat șeful statului moldovean, explicînd: „Noi susținem suveranitatea Ucrainei și atît. Mergem mai departe”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?