X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a spus ce trebuie pentru ca Putin să vină în Moldova

23 sep. 2019,, 11:00   Politică
3780 1

Moldova este întotdeauna bucuroasă și îl așteaptă pe președintele rus Vladimir Putin, dar pentru ca el să viziteze țara noastră este nevoie de o agendă clară și cumva progresistă.

Această opinie a fost exprimată de președintele Moldovei, Igor Dodon, într-un interviu acordat ziarului rus Kommersant, răspunzînd la întrebarea ce ar trebui să se întîmple pentru ca Vladimir Putin să viziteze Moldova, cu care șeful statului moldovean se întîlnește adesea la Moscova și în multe alte locuri, iar președintele Federației Ruse deja destul de mult timp nu a mai fost în țara noastră, relatează Noi.md.

„Dacă nu mă înșel, ultima vizită a lui Vladimir Vladimirovici în calitate de premier a fost în 2008. Ei eram atunci prim-viceprim-ministru. Iar președintele, pare-mi-se, a fost în 2010 sau în 2011, dar acesta era Dmitri Anatolievici Medvedev”, a menționat Igor Dodon.

„Noi sîntem întotdeauna bucuroși și îl așteptăm pe Vladimir Vladimirovici în Moldova, cred că avem despre ce discuta aici. Dar eu cred că, pentru ca acesta să vină la noi, e nevoie de o agendă clară și oarecum progresistă. Anul viitor, conform acordurilor noastre, va fi Anul Rusiei în Moldova. Poate îi vom putea convinge pe partenerii noștri ruși să întreprindă o vizită de lucru. Ar fi ideal ca pînă atunci să avem progrese în anumite domenii. Poate chiar și cu privire la problema strategică transnistreană care este importantă pentru noi. Nu spun că acest lucru va fi, dar ar fi o agendă bună”, a spus președintele Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?