X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Dodon a promulgat pachetul de Legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

13 iul. 2020,, 13:40   Politică
6324 0

Președintele țării, Igor Dodon, a promulgat, astăzi, pachetul de legi pentru care Guvernului și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului.

„În total, circa un milion de cetățeni ai Republicii Moldova vor beneficia de susținere financiară din partea statului în urma implementării legilor respective, inclusiv pensionari si beneficiari de alocații sociale, angajați ai sistemului medical, zeci de mii de agricultori, mii de antreprenori mici, sute de familii de polițiști și militari, zeci de urmași ai medicilor răpuși de COVID-19”, a menționat Igor Dodon.

În urma modificărilor operate, salariile personalului medical din se vor majora în cîteva etape: cu 30% de la 1 septembrie 2020, cu încă 30% – începînd cu 1 ianuarie 2021, și cu 40% – în prima jumătate a anului viitor.

Beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum nu depășește 3 000 lei vor benefica de un suport unic în sumă de 700 de lei.

Agenții economici vor beneficia de subvenții din partea statului prin majorarea alocațiilor pentru:


- Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural + 100 mln. de lei;

-Fondul de garantare a creditelor pentru sectorul întreprinderilor mici și mijlocii +50 mln. de lei.

Pentru dezvoltarea infrastructurii antreprenoriale în cadrul zonelor economice libere Guvernul va aloca 50 mln. de lei, totodată pentru programul de stat ”Prima casă” – 20 mln. de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий