X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon a prezentat detalii despre întîlnirea sa cu Kozak

26 sep. 2018,, 17:10   Politică
2815 3

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezentat detalii despre întîlnirea sa de la Moscova cu Dmitri Kozak, vicepremierul Federației Ruse, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

Șeful statului a scris într-o rețea de socializare că la întrevedere au fost abordate mai multe subiecte ce țin de starea și intensificarea raporturilor și colaborării moldo-ruse, relatează Noi.md.

„În cursul dialogului am apreciat înalt modul de organizare a Forumului Economic Moldo-Rus, înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul evenimentului, precum și acordurile semnate privind investițiile și cooperarea bilaterală. Am reiterat poziția mea personală că Republica Moldova trebuie să aibă drept obiectiv echilibrul politic și economic în relațiile sale cu țările din Vest și cele din Est. Acest echilibru are o importanță vitală pentru statul nostru”, a scris Dodon.

Potrivit lui, a avut loc un schimb de opinii cu privire la posibilitățile de acordare a asistenței tehnice din partea Rusiei pentru producătorii moldoveni din domeniul agriculturii.

Părțile au discutat în detaliu situația din regiunea transnistreană și perspectivele evoluției dialogului în procesul de reglementare a diferendului transnistrean și și-au exprimat deschiderea de a contribui activ la măsurile de consolidare a încrederii şi de menținere a unui dialog permanent între reprezentanții ambelor maluri ale Nistrului.


La finalul întrevederii Dodon i-a mulțumit lui Dmitri Kozak pentru susținerea activă a procesului de dezvoltare a colaborării moldo-ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?