Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a numit opt acțiuni prioritare pentru anul 2020

9 ian. 2020,, 13:45   Politică
5776 3

Igor Dodon a vorbit despre acțiunile prioritare care urmează a fi realizate în anul 2020 de conducerea de vîrf a țării. Șeful statului afirmă că sînt 8 acțiuni prioritare, dar pe lîngă ele vor fi multe alte inițiative.

El a enumerat acțiunile în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

"1. Începem anul viitor cu proiecte importante de infrastructură, construim drumuri noi, Moldova va deveni un șantier în care se va munci zi și noapte pentru modernizarea ei.

2. Micșorarea poverii puse pe spatele cetățenilor de Legea miliardului va fi o prioritate pentru mine în următoarele luni. Deja avem elaborat un proiect de lege în acest sens, care va fi înaintat ca inițiativa prezidențială.

3. În același timp, proiectele sociale pentru oameni vor fi pe primul plan, fie că vorbim despre salarii, pensii, despre ajutoare sociale și alte lucruri prioritare pentru cetățeni. Voi vizita repetat fiecare raion din Republica Moldova pînă la mijlocul anului viitor pentru a continua dialogul cu cetățenii noștri, dialog care a inspirat cîteva inițiative importante, o parte dintre ele le voi anunța chiar săptămîna viitoare, inclusiv unele ce țin de mordernizarea satelor.


4. Susținerea sectorului real al economiei, a oamenilor de afaceri care investesc și creează locuri de muncă în Republica Moldova, de asemenea, se va afla pe agenda prezidențială. În acest sens prin inițiativă prezidențială intenționăm să micșorăm presiunea asupra businessului prin excluderea dreptului de raiduri și controale abuzive din partea structurilor MAI, care deseori dublează controalele organelor fiscale. De asemenea, vom introduce modificări în Legea comerțului intern pentru a crea condiții favorabile pentru producătorii autohtoni, inclusiv în rețelele mari de comerț.

5. Vom iniția platforme industriale în toate centrele raionale din țară, iar pentru fiecare dintre acestea vom căuta cîte cel puțin un investitor strategic. Acest lucru va atrage bani în raioane, va crea locuri de muncă, va ajuta la dezvoltarea localităților.

6. Un alt lucru de care mă voi preocupa prioritar este creșterea siguranței cetățenilor, fie că vorbim de siguranța lor personală, siguranța locurilor de muncă, condiții mai bune pentru un trai liniștit, pentru ca pentru fiecare dintre noi, înainte de orice, este important să ne simțim protejați de instituțiile statului.

7. Lupta cu corupția mare și mică, atragerea la răspundere a celor care au prejudiciat statul este prioritate pentru președintele țării. Cetățenii așteaptă rezultate concrete în aceste sens și le vor obține în următoarele luni. Noua conducere a procuraturii, sistemul Justiției care se va reforma vor asigura atingerea acestui obiectiv. De asemenea, voi monitoriza modul în care sînt eliminate pînă la capăt schemele frauduloase create de fostul regim și care au creat efecte negative în economie, creșteri de prețuri și tarife nejustificate.

8. Politica externă echilibrată, făcută în interesul cetățenilor, manifestată inclusiv prin cîteva vizite oficiale ale președintelui în Federația Rusă, UE, SUA, China. De asemenea, ne propunem aprofundarea dialogului la nivel înalt cu vecinii noștri – România și Ucraina.

Toate aceste acțiuni și altele pe care le planificăm vor face ca anul 2020 să fie unul al reconstrucției țării noastre, anul în care să înceapă cu adevărat schimbările atît de așteptate de cetățeni, un an în care să ne unim cu toții în jurul singurului nostru obiectiv important, modernizarea țării și creșterea bunăstării populației. Acesta este obiectivul nostru", a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?