Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon a numit declarația lui Sandu privind posibila aderare la NATO drept una "periculoasă"

21 ian. 2023,, 16:00   Politică
3614 3

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a clasat declarația șefei statului Maia Sandu, privind o eventuală schimbarea constituțională pentru aderarea la o alianță mai mare, drept una periculoasă. El consideră că cetățenii Moldovei nu își doresc categoric aderarea la NATO, scrie newsmaker.md.

”Cetăţenii noştri vor menţinerea neutralitatății şi păcii, după cum arată rezultatele numeroaselor sondaje de opinie publică, şi nu vor fi niciodată de acord să devină carne de tun pentru NATO în lupta împotriva Rusiei”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Administrația prezidențială nu a comentat deocamdată cuvintele lui Dodon.

Anterior, Maia Sandu, într-un interviu pentru Politico, a declarat: "Acum, există o discuție serioasă despre capacitatea noastră de a ne apăra, dacă o putem face singuri sau dacă ar trebui să facem parte dintr-o alianță mai mare. Și dacă ajungem, la un moment dat, la concluzia ca națiune că trebuie să schimbăm neutralitatea, acest lucru ar trebui să se întâmple printr-un proces democratic", a spus președintele, răspunzînd la întrebarea privind posibila aderare la NATO.

Potrivit președintelui, Republica Moldova rămîne foarte "vulnerabilă" și este supusă războiului hibrid rusesc prin propagandă și dezinformare, dar pentru moment, nu se confruntă cu amenințări militare.

31
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?