Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a inspectat Complexul Memorial „Eternitate”

6 apr. 2018,, 16:40   Politică
5433 9

În preajma Zilei Victoriei - 9 Mai, și în urma petițiilor la adresa Președinției, Igor Dodon a efectuat o vizită la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău, notează Noi.md.

Șeful statului spune că în urma inspecției a constatat că majoritatea construcțiilor din componența complexului se află într-o stare dezastruoasă și prezintă un pericol real pentru sănătatea și viața vizitatorilor.

Ținînd cont de faptul că acest monument este un obiect de importanță națională, gestionarea căruia este asigurată de autoritățile centrale, solicit Guvernului, Ministerului Apărării, ca în contextul zilei de 9 mai, cînd, tradițional, la „Eternitate” vin un număr impunător de oameni, să fie asigurate toate normele tehnice și estetice întru desfășurarea în siguranță deplină a acțiunilor dedicate Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei, a declarat Dodon.

Potrivit lui, dacă nu vor fi identificate resurse financiare pentru reparația cosmetică a complexului, va demara a campanie socială de acumulare a fondurilor pentru reparația capitală a Memorialului.

Complexul Memorial „Eternitate” a fost inaugurat în 1975, în cinstea memoriei ostaşilor căzuţi în luptele de eliberare a Moldovei şi Chişinăului de sub ocupația fascistă, în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Complexul a fost reconstruit în 2006.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?