Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Dodon a felicitat președintele RPC și poporul chinez

1 oct. 2020,, 11:00   Politică
2958 1

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a adresat Președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, şi marelui popor chinez prieten, cele mai calde felicitări, însoțite de urări de sănătate şi prosperitate, cu prilejul sărbătoririi a 71 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, transmite Noi.md.

Șeful statului moldovenesc a constatat cu multă satisfacție că pe parcursul celor aproape trei decenii de relații diplomatice, dialogul moldo-chinez a devenit tot mai consistent și multidimensional.

”Țările noastre demonstrează constant o similitudine de poziții pe marginea problemelor globale fundamentale ale lumii contemporane, precum și interesul sporit ale ambelor părți în dezvoltarea constantă a relațiilor noastre bilaterale strategice”, a menționat Igor Dodon.

El a reiterat interesul profund al Republicii Moldova de a accelera cooperarea cu Republica Populară Chineză în diferite domenii și de a contribui la realizarea inițiativelor economice lansate în ultimii ani, în particular ce țin de comerț și investiții.

Președintele și-a exprimat încrederea că Republica Populară Chineză va continua să susţină procesul de modernizare a Republicii Moldova, iar țările noastre vor privi cu încredere spre dezvoltarea unui consistent parteneriat strategic moldo-chinez.


Profitînd de această ocazie, Igor Dodon și-a exprimat recunoștința deosebită pentru cooperarea autorităților moldovenești și chineze în eforturile de combatere a COVID-19 și pentru răspunsul prompt al Republicii Populare Chineze de a oferi asistență în sprijinirea sistemului nostru medical.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?