X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon a criticat aspru decizia Curții Constituționale

4 iun. 2018,, 20:40   Politică
6474 21

După ce Curtea Constituțională a constatat că Legea privind funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, din anul 1989 este învechită, Igor Dodon a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Președintele țării condamnă decizia Înaltei Curți și susține că aceasta distruge formula conform căreia a fost clădit statul.

„Limba moldovenească, limbă de stat și limba rusă, ca limbă de comunicare interetnică - aceasta este formula pe care a fost clădit statul. Orice încercare de a distruge acest consens istoric poate duce la consecințele cele mai ireparabile. Decizia de astăzi a Curții Constituționale este un alt demers politic din partea persoanelor care au cetățenia altui stat”, a scris Dodon.

Mai mult, Președintele Republicii Moldova a lăsat să se înțeleagă că Partidul Liberal s-ar face vinovat de această situație:

„Partidul Liberal, formațiune politică cu un rating de mai puțin de 1%, nu poate decide soarta a milioane de oameni din țara noastră. Limba moldovenească a fost și rămîne limba oficială a Republicii Moldova și limba rusă - limba de comunicare interentnică în țara noastră”,a conchis Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?