COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a comparat protestele din Belarus cu evenimentele din 7 aprilie la Chișinău

Dodon a comparat protestele din Belarus cu evenimentele din 7 aprilie la Chișinău

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a comparat protestele din Belarus împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale cu evenimentele care s-au produs în Moldova la 7 aprilie 2009, cînd în țară au avut loc tulburări în urma alegerilor parlamentare.

El a spus vineri în cadrul următoarei ediții a emisiunii „Președintele răspunde” că în timpul protestelor din 2009 de la Chișinău la fel au răsunat lozinci care promiteau un viitor luminos, însă în cei 11 ani în Moldova au fost comise numeroase furturi.

„Atunci au fost lozinci că totul va fi bine. Mulți din voi au ieșit atunci împotriva lui Voronin și a comuniștilor. Ce s-a întîmplat atunci? Furtul miliardului, războaiele oligarhilor, apoi încă ceva a fost furat”, a reamintit Dodon.


Potrivit point.md, el a menționat că, în pofida faptului că nu-i plac multe lucruri care au loc acum în Belarus, aceasta este o problemă internă a țării.
„Nu vreau ciocniri nici în țara noastră, nici în țara lor”, a spus Președintele.

Potrivit lui, situația economică și cea socială în Belarus este mult mai bună decît în Moldova.

„Atunci cînd îmi amintesc despre Minskul și îl compar cu țara noastră, îmi pare rău pentru moldoveni. Belarus arată mult mai bine în comparație cu Moldova. Am fost acolo de cîteva ori. Belarus a rămas în memoria mea ca o țară cu drumuri bune, ferme cu sute mii de capete, întreprinderi care funcționează, uzina de tractoare, de la care toată lumea procură tractoare, precum și uzinele de troleibuze și autobuze. În toate localitățile, sate și școli sînt bazine. Iată ce mi-a rămas în memorie. Îmi doresc ca în Moldova să fie la fel”, a declarat el.

Dodon de asemenea a menționat că a văzut critica din partea unor politicieni, provocată de faptul că l-a felicitat pe Alexandr Lukașenko cu victorie, explicînd acest lucru prin exigențele Protocolului oficial.

„Avem relații de prietenie, un parteneriat normal și eficient. Fostul președinte care a fost înaintea mea, chiar l-a decorat pe Lukașenko cu Ordinul Republicii. El a ajutat țara noastră, avem multe întreprinderi mixte. În Belarus CEC oficial a declarat alegerile valabile. Ce trebuie să facă un conducător de țară care are relații bune cu alte țări?, a întrebat el.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load