Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Dodon a comentat condamnarea lui Petic și Cebotari

22 mar. 2019,, 10:40   Politică
3740 2

Președintele Igor Dodon a comentat condamnarea fostului polițist de frontieră Gheorghe Petic și a fostului angajat al întreprinderii de stat Poșta Moldovei, Sergiu Cebotari.

Șeful statului spune că există semne de întrebare în legătură cu aceste două cazuri. Potrivit lui, există riscul ca dosarele să fie catalogate drept dosare politice.

„Sper foarte mult că nu este vorba de unele dosare politice pentru că este vorba de doi activiști ai unor partide politice și, de obicei, cînd apar astfel de cazuri unde sînt implicate persoane active care se ocupă cu politica în Republica Moldova, există riscul să fie unele dosare politice”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Punctul pe azi” de la N4.

Șeful statului spune că îi înțelege pe cei care pun întrebarea de ce atît de rapid au fost condamnați acești activiști comparativ cu alte cazuri care sînt mult mai disuctate. „Cu furtul miliardului se întinde de ani de zile, iar aici în cîteva luni sînt condamnați și este pus punctul final. Evident, sînt semne de întrebare în acest sens”, spune președintele.

Miercuri, 20 martie, Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis. Tot în aceeași zi, fostul angajat de la Poșta Moldovei, care a dezvăluit schema de contrabandă cu anabolizante, Sergiu Cebotari, a fost condamnat de prima instanță la opt ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?