COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a avut o întrevedere cu șefia Gazprom. Subiecte discutate

Dodon a avut o întrevedere cu șefia Gazprom. Subiecte discutate

În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Consiliului de Administrare al companiei „Gazprom”, dl. Alexey Miller.

La întrevedere a participat Vadim Brînzan, ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, consilierii prezidențiali Ion Chicu și Aureliu Ciocoi și Vadim Ceban, noul președinte al Consiliului de administrație al S.A. „Moldovagaz”, care, începînd cu data de 2 septembrie a preluat oficial această funcție.

În cursul dialogului, părțile au examinat perspectivele de cooperare în sectorul energetic. În special, interlocutorii s-au referit la condițiile de livrare a gazului rusesc în Moldova și măsurile necesare de luat pentru a evita creșterea prețului la gaze pentru consumatorii din Moldova.


De asemenea, oficialii au discutat aspecte privind încheierea unor noi contracte de furnizare a gazelor naturale către Moldova și tranzitul lor pe teritoriul țării noastre, începînd cu 1 ianuarie 2020, dat fiind faptul că contractele semnate în acest sens anterior de SA „Gazprom” și SA „Moldovagaz”, expiră la finele anului 2019.

Igor Dodon l-a invitat pe dl Miller să participe la ediția a II-a a Forumului Economic Moldo-Rus, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie.

În aceleași zile, va avea loc și Adunarea generală a acționarilor SA „Moldovagaz” și ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică. „Astfel, prezența președintelui „Gazprom” la Chișinău va contribui la un dialog mult mai consistent dintre țările noastre în cele mai importante chestiuni ce țin de economie și energetică", a menționat șeful statului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load