COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon a anunțat la ce înțelegeri a ajuns cu Putin (VIDEO)

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a vorbit detaliat despre discuția în format videoconferință cu Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse și înțelegerile la cace au ajuns, transmite Noi.md.

El a menționat că părțile au abordat un spectru larg de subiecte legate de interacțiunea dintre țările noastre în cadrul parteneriatului strategic.

Ei au constatat cu satisfacție dinamica în creștere continuă a relațiilor bilaterale, în pofida crizei pandemice.

Președinții celor două țări au acordat o atenție sporită unor teme de actualitate. Astfel, la 1 octombrie, va avea loc Forumul Economic Moldo-Rus în format de teleconferință, iar la 2 octombrie, se va desfășura ședința Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru cooperare comercial-economică în format videoconferință.

De asemenea, Igor Dodon a discutat cu Președintele Federației Ruse despre evoluția negocierilor privind obținerea de către Republica Moldova a împrumutului rus în valoare de 200 mil. de euro.


Totodată, părțile au abordat chestiuni ce țin de semnarea unui acord cu privire la protecția socială, de acordare a asistenței umanitare din partea Federației Ruse pentru achiziția a 20 mii de tone de motorină pentru producătorii agricoli din Moldova. În acest scop, partea rusă este dispusă să ofere 500 milioane de ruble, iar prima tranșă ar putea fi transferată în zilele următoare.

În continuare, Igor Dodon a reiterat interesul părții moldovenești pentru procurarea vaccinului rus împotriva coronavirusului, după ce acesta va trece toate etapele de testare și va obține autorizația Organizației Mondiale a Sănătății.

În altă ordine de idei, președintele a solicitat conducerii Federației Ruse să permită studenților din Republica Moldova, care învață în Rusia, să se prezinte la locul de studii. În context, el s-a adresat omologului rus să examineze posibilitatea de a relua traficul aerian și feroviar dintre țările noastre.

Părțile au convenit că pe marginea înțelegerilor la care au ajuns, în cel mai scurt timp va avea loc o discuție telefonică între prim-miniștrii ambelor state.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load