Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon a acționat-o pe Sandu în judecată. Hotărîrea CSJ

9 dec. 2020,, 10:37   Politică
8085 3

Colegiul de magistrați ai Curții Supreme de Justiție (CSJ), în componența Tamara Chișca-Doneva, Maria Ghervas și Victor Burduh, au declarat inadmisibilă cererea de chemare în judecată înaintată de Igor Dodon împotriva Maiei Sandu, cu privire la apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale.

La data de 14 noiembrie, Igor Dodon a sesizat Judecătoria Chișinău cu privire la examinarea unei cereri de chemare în judecată împotriva Maiei Sandu. Însă, prima instanță a decis scoaterea de pe rol a acestei cereri, transmite cotidianul.md.

Încheierea a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău de către Igor Dodon. A doua instanță, la 20 noiembrie, a declarat-o inadmisibilă din motiv că reclamantul nu poate revendica încălcarea, prin activitatea administrativă.

Decizia a fost atacată în instanța superioară, cerîndu-se anularea răspunsului, obligarea examinării contestației și emiterii hotărîrii pe marginea contestației. Astfel, prin decizia din 30 noiembrie a Curții Supreme de Justiție a fost admis recursul depus de Igor Dodon, iar la 4 decembrie ultima instanță a menținut decizia Curții de Apel Chișinău.

„În acest context, Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ a conchis că, acțiunea înaintată este neîntemeiată, deoarece Comisia Electorală Centrală la examinarea contestației a acționat în cadru legal, adică cu respectarea legii şi procedurii, iar dezacordul reclamantului cu acțiunile pîrîtului nu justifică de la sine legalitatea pretenției, răspunsul emis de Comisia Electorală Centrală fiind unul legal, bazat corect și întemeiat pe normele materiale şi procedurale”, se menționează în încheierea CSJ.


Încheierea este irevocabilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?