X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dobîndă a avut o întrevedere cu ambasadorul islandez Árni Þór Sigurðsson

30 noi. 2022,, 07:38   Politică
1970 0

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă l-a primit la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pe ambasadorul Republicii Islanda în Republica Moldova, cu reședința la Moscova, Árni Þór Sigurðsson.

În cadrul întrevederii au fost abordate relațiile bilaterale moldo-islandeze atât la nivel politic, cât și din perspectiva posibilităților de impulsionare, în special la capitolul cooperării comercial-economice.

De asemenea, diplomații au discutat despre perspectiva semnării Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și statele membre ale Asociației Europene de Liber Schimb (EFTA), a unui Acord privind evitarea dublei impuneri și Acord de cooperare în domeniul serviciilor aeriene.

Ambasadorul s-a interesat de situația din regiune și consecințele războiului din Ucraina. În context, au fost aduse mulțumiri pentru asistența acordată de Islanda pe platforma de sprijin pentru Moldova în scopul susținerii fluxurilor de refugiați din Republica Moldova.

În încheiere, secretarul de stat și-a exprimat convingerea că inaugurarea consulatului Onorific Republicii Islanda la Chișinău, care va avea loc pe 1 decembrie va contribui nemijlocit la dinamizarea cooperării dintre ambele state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?