COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Dmitri Kozak a făcut primele declarații: ”Vom colabora”

11 aug. 20:20   Politică
4383 7

Dmitri Kozak a ieșit în fața presei după întrevederea cu Maia Sandu.

„Vom prieteni sigur, dar și vom colabora”, a declarat reprezentantul special al lui Vladimir Putin.

Dmitri Kozak a menționat că după învestirea noului Guvern de la Chișinău a început o perioadă de stabilitate.

"După formarea guvernului și după ce a apărut un element de stabilitate, am fost de acord să vorbim despre probleme de pe agenda bilaterală. Conversația a fost foarte constructivă și prietenoasă", a spus Kozak.

Potrivit acestuia, se așteaptă inițierea unui dialog la nivel interdepartamental cu privire la toate problemele care provoacă îngrijorare pentru Moldova și Rusia.


Kozak a adăugat că au fost discutate următoarele chestiuni: soluționarea problemei transnistrene, problema utilizării munițiilor, cooperarea pentru exporturile moldovenești pe piața rusă fără plata taxelor vamale

"Am convenit să cooperăm în domeniul comerțului reciproc, să eliminăm restricțiile care au apărut. Și am convenit, de asemenea, asupra unor pași reciproci din partea rusă în ceea ce privește furnizarea de produse agricole moldovenești pe piața rusă", a explicat Kozak.

Potrivit acestuia, a fost discutată și problema livrării gazelor naturale, unde este nevoie de dialog. "Problema gazului - care există. Este nevoie de un dialog aici, pentru a lua decizii reciproc avantajoase. Nimeni nu ar trebui să ofere cadouri nimănui, dar nimeni nu ar trebui să dezavantajeze pe nimeni", a spus reprezentantul rus.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea evacuării munițiilor din stînga Nistrului.

„Rusia oferă sprijin în soluționarea diferendului transnistrean, noi sîntem interesați de nimicirea munițiilor din stînga Nistrului, a căror termen demult a expirat”, a spus Kozak.

Oficialul rus a mai declarat că în condițiile în care se va ajunge la înțelegeri în cazul tuturor acestor chestiuni, va putea avea loc o întrevedere a președinților Rusiei și Moldovei Vladimir Putin și Maia Sandu.

„Dacă vom ajunge la toate înțelegeri, întrevederea va avea loc”, a declarat înaltul oficial rus.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X