Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Discuții aprinse la Parlament pe cazul răpirii lui Ceaus: "De ce șeful SIS încă nu a demisionat?"

9 apr. 2021,, 11:53   Politică
2863 1

Update 12.24 // Parlamentul a aprobat cu majoritate de voturi crearea unei comisii parlamentare de anchetă privind cazul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus.

Din componența comisiei vor face parte reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare.

11.53 - Propunerea PSRM privind crearea unei comisii parlamentare de anchetă privind cazul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus este examinată în aceste momente la Parlament, notează Noi.md.

În timp ce unii deputații au susținut inițiativa, alții au insistat ca șefii MAI și SIS să fie audiați în plenul Parlamentului, pentru a elucida cele întîmplate. Parlamentari și-au exprimat indignarea față de lipsa de reacție a instituțiilor abilitate în acest caz răsunător.

- Eu nu înțeleg de ce pînă la ora actuală șeful SIS-ului nu și-a dat demisia după acest caz. Dacă nu știa asta înseamnă că cineva i-a scuipat în față, dar dacă știa de ce nu iese să spună?, a spus deputatul Pro Moldova Andrian Candu.

- Eu cred că noi cu toții înțelegem. Există dreptul internațional, scoaterea omului în portbagaj trebuie tratată ca atare, a menționat deputatul PSRM. Vlad Bătrîncea


- Ministrul Voicu nu v-a raportat ce s-a întîmplat? Domnul Corduneanu, care a fost investigat pentru 7 aprilie acum e șef la poliția de frontieră, el nu v-a raportat de ce a ținut frontiera deschisă? Dar fățărnicia și standardele duble de care dați dovadă nu vă face față, a comentat deputatul PAS Mihai Popșoi.

În replică, socialiștii au precizat toate aceste momente vor putea fi clarificate în cadrul comisie de anchetă.

- Nu înțeleg agitația, pentru că este vorba de o comisie în care vor fi prezenți reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare, a spus Corneliu Furculiță.

La rîndul său, deputatul PAS Oazu Nantoi și-a exprimat regretul că în R.Moldova răpirea cetățenilor a devenit ceva obișnuit.

- Pe lumea asta sînt popoare unde există tradiția de răpire a mireselor. În RM există tradiția de răpire a cetățenilor. Dacă noi cu adevărat dorim să fim responsabili eu consider că nu trebuie să ne axăm doar pe cazul Ceaus, dar într-adevăr să vedem care este situația generală cu situația siguranței cetățenilor RM. Haideți să extindem formatul acestei comisii, a remarcat Nantoi.

- Este bine că se dorește crearea acestei comisii, dar eu cred că aici în parlament trebuie să fie chemați la raport șeful SIS, Ministrul Afacerilor Interne care nu au acționat la timp, pentru că de la Chișinău pînă la Otaci nu sînt cîțiva km, a spus Liviu Vovc, deputat al Platformei DA.

Democratul Dumitru Diacov s-a arătat sceptic că această comisie va clarifica ceva.

- Eu sînt categoric împotrivă ca să facem încă o comisie. Eu propun ca în următorul parlament să face o comisie mare care să examineze ce au făcut toate aceste comisii pînă acum.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?