Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Discuții aprinse în Parlament: R. Moldova a fost furată în ultimi 30 de ani. Dar cine a furat-o?

18 noi. 2021,, 15:54   Politică
4604 3

Deputatul PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a chemat majoritatea PAS să renunțe la "discursuri sterile", despre "cum s-a furat țara în cei 30 de ani" și să colaboreze cu opoziția parlamentară pentru a îmbunătăți proiectele de legi, în special cele care vizează ajutorul pentru cetățeni.

Declarațiile au fost făcute în plenul Parlamentului, acolo unde s-a dezbătut proiectul privind oferirea compensațiilor pentru gaz.

"Cetățenii ne întreabă de ce nu oferim expertiză, nu lucrăm împreună cu majoritatea. Este foarte greu să lucrăm împreună, când ignorați orice inițiativă. Vă privește pe voi, cât de democratici sunteți. Dar tot spuneți că Republica Moldova a fost furată în ultimi 30 de ani. Dar cine a furat-o? Dreapta politică! Cine în anii 90 era șef pe privatizarea bunurilor publice? Vlad Filat, cel care v-a fondat, tatăl politic al actualei președinte. Să vă aduc aminte de scandalul din 2014, că PLDM era finanțat de persoana care a furat banii din 3 bănci? Voi sunteți atenți în discursuri publice, la voi au dispărut multe numi din discursuri. De ce? Pentru că negociatorul cu Gazprom a fost șef pe tineret la PLDM? Sau autorul proiectelor de legi a fost consilierul lui Filat? Să vă zic structura datoriilor pe care le are Moldovagaz? Din 500 de milioane, datoria de peste 400 milioane de dolari s-a format în anii 2010-2015. Cine era atunci la guvernare? Am avut Cale Ferată profitabilă. Cine a distrus-o? Cine a luat faimoasa decizie de a concesiona Aeroportul? Și azi ne dați lecții. Noi am protestat cu colegii, când ați fost la Guvern, iar voi erați nacealnici... Tot vorbiți de sacoșă, știm bine că miniștrii din Guvernul Filat primeau plicuri", a declarat Batrîncea.

Drept răspuns, deputații PAS au declarat că toate guvernările de pînă acum au eșuat, iar acum este momentul ca noii deputați să demonstreze că le pasă de popor și să pună umărul la schimbare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?