X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Discuția deputaților despre necesitatea înarmarii armatei s-a transformat într-o dură încăierare verbală

3 oct. 2022,, 13:45   Politică
2784 0

Discuții aprinse într-un studiou tv între deputatul PAS Radu Marian și al BCS Vladimir Odnostalco. Schimbul de replici s-a transformat în acuzații de trădare de patrie, în momentul în care legislatorii discutau despre necesitatea dotării Armatei Naționale cu tehnică modernă. „Banii pentru automate mai bine îi adaugi la salariile profesorilor”, a spus Odnostalco. „Este nepatriotic, numai un trădător de țară poate spune așa ceva”, i-a răspuns Radu Marian. Ulterior, deputatul PAS a venit cu mai multe explicații pe pagina sa de Facebook, transmite unimedia.

Radu Marian: Dvs sînteți împotriva unei armate puternice, împotriva apărării sînteți?

Vladimir Odnostalco: Eu sînt pentru pace, noi sîntem singurii care pledăm pentru pace. Nu umblați cu provocări. Voi umblați cu cumpărarea armelor. De ce să cumperi automate, dacă acești bani pot fi adăugați profesorilor la salarii?

Radu Marian: Aceasta e nepatriotic! Numai un trădător de țară poate spune asta! Tu trebuie să poți să-ți aperi țara, armata are cel mai mare respect în rîndul societății.


Vladimir Odnostalco: Adică trădare? Cei care adaugă bani în sfera socială sînt trădători?

Radu Marian: Noi sîntem o țară neutră militară!

Vladimir Odnostalco: Deci pentru că noi am refuzat să cumpărăm armament și să băgăm țara în război sîntem trădători?! Domnule Marian! Voi unde trăiți? Pe lună? Reveniți în țară!

Radu Marian: Trebuie să avem apărare bună!

După ce Odnostalco a distribuit o parte din discuție pe rețele de socializare, deputatul PAS a venit cu mai multe explicații.
„Ca să înțelegeți ce atitudine au unii deputați socialiști față de țara noastră, trebuie să vedeți reacția șocantă a acestuia atunci cînd am vorbit despre domeniul apărării.

Moderatoarea m-a întrebat la un moment dat de ce e nevoie să creștem bugetul pentru apărare. Eu am zis că în momentul în care sîntem o țară neutră, trebuie să acționăm ca atare. Am zis că vom aloca resurse ca să modernizăm armata și să investim în apărare. Nu există țări neutre în lume care să nu aibă o armată decentă.

Moldova este o țară pașnică, moldovenii sînt pașnici, noi nu vom ataca pe nimeni niciodată, dar dacă agresorul atacă, e important să ne putem apăra.

În schimb, am auzit niște reproșuri greu de crezut din partea unui deputat. Odnostalco se întreba în mod ridicol cu ce ocazie investim în apărare. Este e comportament demn de trădător de țară. Nu poate un ales al poporului, un demnitar de rang înalt, să fie împotriva Armatei Naționale și împotriva consolidării capacităților de apărare, mai ales în contextul în care în țara vecină este război.

Orice stat are două funcții fundamentale - să asigure securitatea și bunăstarea cetățenilor. Fără un domeniu al apărării puternic, asta devine mai greu. Armata este instituția care se bucură de cea mai mare încredere în țara noastră și ea trebuie susținută. Este un lucru cît se poate de evident și mă aștept ca toți politicienii din această țară, de stînga, de dreapta, să fie de acord cu aceste lucruri. Cei care nu sînt de acord, fie sînt idioți utili, fie lucrează împotriva acestui stat.

Din păcate, mai multe partide politice din opoziție vor ca Republica Moldova să fie un stat slab și vulnerabil, iar cetățenii săi săraci. În schimb, noi ne dorim un stat puternic, cu instituții puternice care să-și poată apăra cetățenii, să asigure respectarea libertăților fundamentale și să le asigure un trai decent”, a ținut să explice Radu Marian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?