Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Directorul CNA va fi numit cu votul majorității din parlament

13 aug. 2021,, 19:00   Politică
3677 19

Proiectul de lege pentru modificarea articolului 8 din Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție a fost susținut de deputați.

Prezentul proiect de lege propune ca directorul CNA să fie numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Totodată, Comisia juridică, numiri și imunități va verifica corespunderea candidaților propuși la cerințele stabilite și va prezenta Parlamentului avize privind întrunirea condițiilor legale de numire în funcție.

Inițiativa legislativă, elaborată de un grup de deputați din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, prevede modificarea modalității de desemnare și numire a directorului CNA.

Autorii proiectului menționează că aprobarea prezentului proiect de lege va permite implicarea plenară a CNA în realizarea strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia și exercitarea atribuțiilor în domeniul combaterii corupției.


Proiectul a fost votat în prima lectură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?