Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Din ce bani trăiește Maia Sandu?

15 iul. 2020,, 12:00   Politică
3970 6

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, trăiește din economiile făcute înainte de a veni în politică. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Conform Maiei Sandu, economiile sînt pe sfîrșite, însă, conform ei, bani îi vor ajunge pînă la sfîrșitul acestui an.

La capitolul cheltuieli lunare, Maia Sandu susține că achită în jur de 600 de lei pe serviciile comunale, 200 de lei abonament telefon, mîncare, necesități personale și benzină. În total, Sandu susține că cheltuie în jur de 5-6 mii de lei pe lună.

Nu demult, șeful statului, Igor Dodon, i-a amintit liderului PAS, Maia Sandu, că și partidul ei a fost acuzat de finanțare ilegală. Replica vine după ce membrii PAS au organizat un protest la Procuratura Generală.

Amintim că în anul 2016, în spațiul public a apărut o înregistrare audio în care prim-vicepreședintele PAS Igor Grosu îl învață pe un susținător al partidului cum să transfere bani, ocolind CEC. Ulterior, mai mulți politicieni și experți au acuzat-o pe Maia Sandu de finanțare ilicită și au cerut investigarea cazului.


Mai tîrziu, în 2018, un grup de deputați PDM a trimis scrisori către mai multe instituții de stat, solicitînd verificări și clarificări privitoare la posibilele activități contra țării noastre ale Ludmilei Kozlovska, deținătoare de dublă cetățenie ruso-ucraineană şi ale Fundației condusă de aceasta, numită Open Dialog.

În același timp, deputații PDM au solicitat investigarea legăturilor dintre Ludmila Kozlovska, Fundația Open Dialog şi partidele politice PAS şi PPDA, inclusiv posibile aspecte ce țin de finanțarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru partidele menționate. Tot atunci, a fost creată o Comisie parlamentară de anchetă, care a investigat acest caz.

Unele voci mai spun că Maia Sandu primește asistență financiară din partea Germaniei prin intermediul diverselor fonduri și proiecte precum sînt: Konrad Adenauer Schiftung; Friedrich Ebert; etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?