Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Diaspora din Italia și Portugalia, în centrul discuțiilor purtate de Grosu cu oficiali europeni

25 apr. 2023,, 11:44   Politică
3440 1

În cadrul Summitului de la Praga, speakerul Igor Grosu a avut întrevederi bilaterale cu vicepreședinta Parlamentului Portugaliei, Edite Estrela și președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Italiei, Lorenzo Fontana.

Pe lîngă agenda de intergrare europeană, oficialii au discutate și despre proiectele destinate comunităților de moldoveni stabiliți în Italia și Portugalia

"Le-am vorbit despre parcursul european al Republicii Moldova și progresele înregistrate în implementarea recomandărilor Comisiei Europene, precum și alinierea la acquis-ul comunitar. Am reconfirmat angajamentul Republicii Moldova de a avea instituții ale statului puternice, care să acționeze independent, dând dovadă de integritate și profesionalism.

Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost comunitățile de moldoveni stabiliți în Portugalia și Italia. Republica Moldova avînd un număr mare de moldoveni în aceste două țări. Astfel, am convenit să continuăm eforturile pentru a îmbunătăți cadrul juridic, dar și alte proiecte în beneficiul conaționalilor noștri", a menționat Igor Grosu.

Menționăm că în perioada 24 – 25 aprilie, speakerul Igor Grosu se află în Republica Cehă, unde se desfășoară Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană.

1
0
0
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?