X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Diacov: Vladimir Plahotniuc va depune mandatul de deputat

13 iul. 2019,, 10:15   Politică
4092 6

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, consideră că problemele Partidului Democrat sînt și problemele țării. Potrivit lui, Republica Moldova are nevoie de o formațiune în centrul spectrului politic, care să păstreze echilibrul.

„Acest lucru este important pentru dezvoltarea de mai departe a țării”, a declarat politicianul în emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova, transmite IPN.

Democratul spune că, în cadrul următorului Congres al formațiunii, care va avea loc pe 27 iulie, se va discuta despre organizarea PDM pentru alegerile locale care se vor desfășura pe 20 octombrie. „Este important acum să se discute cu organizațiile teritoriale pentru a ne pregăti de alegerile locale, este important să demonstrăm coeziune în interiorul partidului. Este important cine va fi liderul formațiunii, dar este important și care va fi echipa ce se va ocupa de alegerile locale”, a spus politicianul.

Dumitru Diacov crede că Pavel Filip este „un candidat serios” la șefia PDM. „Din fericire, la noi sînt foarte mulți oameni care ar putea să ocupe funcția de președinte al PDM. Oamenii se interesează activ și propun idei referitor la viitoarea conducere a partidului. De aceea, la Congres principalele noastre funcții sînt de a ne mobiliza, de a alege o nouă componență a Comitetului executiv și vom vorbi și despre cum trebuie să arate conducerea partidului”, a afirmat Dumitru Diacov.

Cît privește fostul lider al PDM, Dumitru Diacov crede că acesta nu va mai reveni în formațiune, deși pînă acum nu a părăsit decît șefia partidului. „Mai devreme sau mai tîrziu, Vladimir Plahotniuc va depune mandatul de deputat și în circumscripția Nisporeni vor avea loc alegeri”, a afirmat președintele de onoare al PDM.


Dumitru Diacov speră ca PDM să aibă și un candidat pentru alegerile locale din municipiul Chișinău, deși înțelege că în capitală „este o împărțire în grupuri radicale”. „Îmi pare rău că noi nu am crescut o persoană specializată pe problemele orașului Chișinău. Noi avem mulți oameni interesanți, cu experiență, dar nu am fixat pe nimeni pe problemele orașului”, a comentat democratul. La viitoarele alegeri prezidențiale, președintele de onoare al PDM spune că formațiunea neapărat va avea un candidat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?