X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Diacov spune de ce nu a votat pentru ridicarea imunității Marinei Tauber

16 sep. 2019,, 21:11   Politică
7853 3

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a explicat de ce fracțiunea PDM nu a susținut solicitarea procurorului general de a ridica imunitatea parlamentară a deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, pentru arestul acestora și cercetarea lor în frauda bancară.

Dumitru Diacov a spus că a fost încălcată procedura.

„Noi nu am fost împotriva ridicării imunității, dar nu am votat pentru stilul acesta de a veni și a face totul în două secunde. Deputații nu au văzut niciun material, dovezi de la Procuratură. În România și Federația Rusă cum se retrage imunitatea? Se prezintă dovezi, se studiază și deputații votează, cu vot secret în comisie, cu vot secret în plen. În Regulament e scris că, timp de 15 zile, solicitarea procurorului se examinează în comisie, după asta comisia vine în plen”, a motivat Diacov.

Întrebat de ce atunci democrații au votat pentru ridicarea imunității fostului premier Vladimir Filat, fără a fi respectată procedura despre care vorbește, Diacov a răspuns: „Acum ce? Dacă unii au făcut o prostie, trebuie să o facă și ceilalți? Atunci măcar au venit cu ceva materiale, vreo 15 pagini”.

Amintim că pentru ridicarea imunității lui Ilan Șor, deputații democrați au votat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?