Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Diacov spune cînd ar putea fi demis Guvernul Chicu

5 iun. 2020,, 08:00   Politică
5395 0

Guvernul condus de Ion Chicu nu va fi demis pînă la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele de onoare al democraților, Dumitru Diacov, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md.

„Eu nu pot în condițiile de astăzi să-mi exprim certitudinea, eu sper că acest guvern va lucra mai departe, noi vom trece alegerile prezidențiale, alegerile prezidențiale trebuie să se producă în condiții de alegeri democratice, libere, ca noi toți - și opoziția, și guvernarea, și instituțiile statului să asigure aceste alegeri libere și în urma acestor alegeri poate să apară situația.

De fapt, două situații: cînd acest parlament se consolidează și lucrează pînă la sfîrșitul mandatului și cînd președintele nou-ales va întreprinde toate măsurile ca să stimuleze alegerile anticipate. Asta poate să se producă în cazul demisiei guvernului, la momentul respectiv,” a declarat Dumitru Diacov.

Totodată, președintele de onoare al democraților s-a arătat convins că în cazul unor alegeri parlamentare anticipate PDM va trece pragul pentru a accede în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?