X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Diacov spune că Maia Sandu trebuie să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru

14 ian. 2021,, 15:10   Politică
10215 5

Președintele, conform Constituției, nu are de ales decît să numească un candidat la funcția de prim-ministru.

Potrivit INFOTAG, Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat, a spus acest lucru în timpul unei emisiuni de la postul TV8. Anterior, președintele Maia Sandu a spus că „orice nominalizare a candidaților și încercările de a forma un guvern vor duce doar la tărăgănarea timpului”.

„Alegerile anticipate sînt una dintre modalitățile de reconfigurare a parlamentului și a guvernului. Însă alegerile nu pot fi scopul principal. Inițiativa de a numi un prim-ministru este prerogativa președintelui. Dacă există o majoritate parlamentară, acesta desfăşoară consulţii și numeşte un candidat înaintat sau propune altul. Dacă nu, doamna președinte trebuie, din proprie inițiativă, să propună propriul candidat. Avem o Constituție și sînt sigur că doamna Sandu nu vrea s-o încalce”, a spus Diacov.

El considderă că a venit momentul cînd președintele trebuie să devină un exemplu pentru alții, că este necesar să respecte Legea fundamentală. Democratul mai crede că, dacă Curtea Constituțională va aproba propunerea autodizolvării (care i-au adresat-o deputații PAS), atunci aces lucru ar putea crea un precedent, pe care viitorii șefi de stat îl vor putea folosi după bunul plac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?