X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Diacov spune că alegerile în CSP s-au făcut cu vodcă, coniac și artiști

11 iul. 2019,, 07:40   Politică
6539 0

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, povestește despre cum a fost organizată una din primele adunări în care a fost aleasă componența Consiliului Superior al Procurorilor.

Potrivit lui, procedura de vot a fost rapidă, dar însoțită de o mare petrecere, transmite Agora.md.

„Cînd a apărut prima dată această ideea cu CSP, cînd au făcut prima dată adunarea, ne-au chemat, am votat repede-repede și ne-au anunțat: „Stimați colegi, pînă numărăm voturile urcați sus.” Cînd am urcat, acolo o masă... Vodcă, coniac, Natașa Gordienco, toți artiștii din Moldova. Am băut și am petrecut vreo cinci ore. Cînd ne-au anunțat rezultatele votului, am rămas trăsnit. Iată atunci eu pe Nicolae Chitoroagă nu-l cunoșteam. Eu atunci împreună cu el am candidat la aceeași funcție. Pe mine mă cunoșteau toți în Procuratură, dar eu pe el nu-l cunoșteam și el a cîștigat”, a declarat Diacov în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

De menționat că Ivan Diacov este fratele lui Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova.

Nicolae Chitoroagă a fost pînă mai ieri șeful Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS). La 27 iunie, acesta și-a anunțat demisia din funcția pe care a deținut-o timp de trei ani. Solicitat de Centrul de Investigații Jurnalistice, Nicolae Chitoroagă a declarat că motivul demisiei „sînt presiunile enorme asupra instituției” și a sa personal.


Consiliul Superior al Procurorilor este un organ reprezentativ şi de autoadministrare a procurorilor. Acesta este constituit din 12 membri:

- Procurorul General, procurorul-şef al Procuraturii UTA Găgăuzia, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii și ministrul justiţiei.
- 5 membri sînt aleşi de procurori prin vot secret, direct şi liber exprimat, după cum urmează:
- 1 membru din rîndul procurorilor Procuraturii Generale;
- 4 membri din rîndul procurorilor de la procuraturile teritoriale şi de la cele specializate.
- 3 membri ai Consiliului Superior al Procurorilor sînt aleşi prin concurs, cîte unul, de către Preşedinția Republicii, Parlament şi Academia de Ştiinţe a Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?