Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Diacov: Plahotniuc mi-a mărturisit că a plătit 2 000 000 de euro pentru funcția de procuror general

29 ian. 2020,, 08:31   Politică
11858 3

Fostul procruror al municipiului Chișinău Ivan Diacov face dezvăluiri despre relația pe care a avut-o cu fostul lider al democraților Vladimir Plahotniuc, în perioada în care acesta „nu era încă coordonator, dar trăgea sforile în partid”.

Diacov afirmă că Plahotniuc i-a mărturisit că a cumpărat funcția de procuror general cu două milioane de euro, dezvăluire făcută anterior și de omul de afaceri Veaceslav Platon, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

„Eu am motive să nu cred că s-au dat două milioane de dolari pentru funcția de procuror general. Plahotniuc nu-i chiar așa de darnic. Că a fost o mare tîrguială e fapt pe care nu poate să-l nege nimeni și nu poate să-l ascundă. Eu am avut discuții cu dl Plahotniuc. Taman fusese o perioadă cînd depusese mandatul, încă nu era coordonator, dar era recunoscut în partid ca om care trage sforile”, a povestit Ivan Diacov la emisiunea „Puterea a patra” de la „N4”.

Procurorul își amintește că a fost chemat la Plahotniuc după ce a scris un raport despre activitatea procurorului general Corneliu Gurin.

„El mă întreabă: „Dl Diacov, ce facem? Ce, nu știi că am dat 2 mil de dolari pentru procurorul general și mata acum vrei să strici tot? Crezi că așa simplu ai devenit procuror? Eu și pentru mata am plătit”. Dacă nu spunea fraza asta, eu îl credeam că a dat 2 mil, dar cînd mi-a spus că el pentru mine a plătit… Eu am participat la concurs și am avut cea mai mare notă și el cui i-a dat bani? Lui Zubco i-a dat să mă numească în funcție?… Atunci eu am răbufnit. I-am spus tot ce am avut pe suflet. Am vorbit 38 de minute…El s-a încuiat”, a declarat fostul procuror al capitalei.


Peste două zile s-a întîlnit din nou cu Plahotniuc „la dînsul în buncher” și acesta i-ar fi cerut să scoată cîteva detalii din raportul scris pe Corneliu Gurin.

„Eu i-am pus condiția să-l scoată pe adjunctul meu de sub mine. Ce-i cu banditismul ăsta în Procuratură? Am bătut palma. Eu m-am dus, am prifăcut. De rîsul găinilor. Eu raportul îl trimisesem cu două săpătămîni în urmă și la Președinte și acolo nu am prifăcut. Dar el m-a mințit. Nu s-a ținut de cuvînt.

Mi-a dat un telefon de contact cu patru numere: a lui, a lui Damir, a lui barsetkă. Eu l-am aruncat în wc și nu am telefonat niciodată și nici el. Niciun contact nu am avut și am pus punct mare și gras. Și dumnealui e acolo unde e el, iar eu sînt aici”, a ironizat Ivan Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?