X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Diacov: Fără PDM, este imposibil un dialog

18 noi. 2019,, 10:45   Politică
3010 3

La Radio Europa Liberă, președintele de onoare al Partidului Democrat, liderul fracțiunii democraților, Dumitru Diacov, a declarat că PDM de cîteva luni încearcă să stabilească un dialog cu blocul ACUM.

"Vă voi spune un mic secret. Noi am încercat să discutăm cu această echipă toate aceste cinci luni de zile. Am încercat să găsim un limbaj comun și personal am vorbit cu mulți oameni importanți din anturajul Maiei Sandu, le-am spus: „Măi băieți, bun, ați făcut coaliție, ați hotărît să mergeți împreună. Dar între voi e mereu gălăgie și certuri, însă voi trebuie să vă gîndiți la ziua de mîine. Noi avem de realizat niște lucruri în comun, noi vă propunem să menținem un dialog”. Cu acești oameni din anturaj dialogul a fost mereu ok, dar din partea liderilor noi n-am primit absolut niciun răspuns. Și ce ar trebui noi să facem în acest caz?”, a declarat democratul, transmite point.md cu referire la europalibera.org.

Diacov a menționat, de asemenea, în cadrul interviului că implică reforma PDM, despre care Pavel Filip a vorbit mai devreme.

"Avem mai multe aspecte organizatorice pe teren, în organizațiile primare, trebuie de clarificat ceva. Noi pregătim un program al partidului de lungă durată, bazat pe valorile europene și pe experiența noastră de mulți ani de zile. Aceasta este ceea ce presupune reforma: revenirea la originile partidului nostru, care în condițiile Republicii Moldova, joacă rolul de mediator. Fără Partidul Democrat, nu este posibil un dialog între aripile stînga și dreapta în țara noastră - și noi am fost mediatori în toți acești ani", a declarat liderul fracțiunii democratice.

Potrivit acestuia, recent au existat multe acuzații pe nedrept împotriva PDM.


"Vrem să creăm o situație în care oamenii să nu încerce să se îndepărteze de Partidul Democrat. Uitați-vă la cît de multe declarații au fost făcute în adresa Partidului Democrat acum - și cele mai multe dintre ele - pe nedrept. Pentru că marea majoritate a membrilor PDM sînt oameni inteligenți, echilibrați, cinstiți, care vor să-și facă bine munca ", a spus Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?