Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Diacov explică de ce au lipsit Sîrbu și Candu de la întîlnirea cu PSRM

19 feb. 2020,, 07:30   Politică
4556 0

Deputatul PD Dumitru Diacov susține că Sergiu Sîrbu și Andrian Candu au știut despre ședința dintre PD și PSRM, iar absența lor a fost motivată prin faptul că au avut o întrevedere cu colegi de partid din Drochia.

Totodată, Diacov a menționat că la ședință a participat doar conducerea celor două partide.

„Da ei au vrut să știe sau nu au vrut să știe? Eu cred că toată lumea a știut despre chestia asta și ei au știut. Ei au avut programată cam la aceeași oră o întîlnire la Drochia și din cauza asta nu au fost prezenți la Chișinău. Strict instituțional au participat vicepreședinții de partid, care au fost confirmați de către Consiliu”, a explicat Diacov pentru UNIMEDIA.

„Cu mîna la inimă spun că nu au fost discutate probleme legate de coaliție, de crearea de coaliție. S-au vorbit lucruri foarte pragmatice. S-au vorbit despre proiectele cu care vrea să vină Guvernul, ideile pe care vrea să le promoveze. Interesul a fost în primul rînd al nostru, fiindcă noi purtăm răspundere pentru Guvernul care a fost instalat inclusiv cu ajutorul nostru. Ne-am spus păsul, am spus propunerile noastre”, a mai menționat Diacov.

Democrații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu s-au arătat indignați de faptul că noua conducere a Partidului Democrat a avut o întrevedere cu cei din PSRM. „Au refuzat invitația să discutăm cu colegii din teritoriu și au preferat să meargă la acea ședință neanunțată”, a spus Sergiu Sîrbu.


Liderii PSRM și PDM, la nivel de președinți și vicepreședinți, împreună cu șeful statului Igor Dodon și premierul Ion Chicu, au participat într-o ședință la Parlament. Potrivit unui comunicat emis de Legislativ, principalele teme discutate au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?