Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Diacov: Europenii vor să aibă un partener de încredere în Moldova

4 iul. 2022,, 22:45   Politică
4409 0

Forumul European pentru Democrație și Solidaritate, un think-tank afiliat PES, a efectuat zilele trecute o vizită de documentare a faptelor la Chișinău, în cadrul căreia au avut loc mai multe întrevederi și mese rotunde pentru a aborda problemele de actualitate din RM și stabili strategii și planuri de colaborare și dezvoltare pentru viitor, informează unimedia.

În cursul vizitei au fost organizate multiple întrevederi cu reprezentații partidelor politice de la Chișinău, atît parlamentare cît și extraparlamentare, membri societății civile, IMF, UNHCR, și membri ai mediului academic. În cadrul întrevederilor au fost abordate probleme de ordin, politic, social și economic cu care ne confruntăm. Perspectivele integrării europene a RM considerînd obținerea calității de țară candidat, contextul complicat al războiului din Ucraina, dar și riscurile economice la nivel regional și global au fost la fel pe agenda discuțiilor.

Delegația a fost reprezentată de Președintele Forumului European și ex-speaker al Parlamentului Suediei, Bjorn von Sydow, Europarlamentarii Thijs Reuten și Jouzas Olekas, membra Parlamentului Britanic și Ministrul de Externe Laburist din umbră Catherine West, dar și alți reprezentanți ai fundațiilor, partidelor, și organizațiilor social democrate din Olanda, Suedia, Danemarca și Marea Britanie.

Într-un comentariu Președintele Fundației pentru Democrație și Progres (FDP), dl Dumitru Diacov, ne-a comunicat că socialiștii și democrații europeni, a 2-a cea mai influentă forță politică în Parlamentul Euroepan alături de PPE, vor să aibă un partener de încredere în Moldova. În cadrul întrevederilor cu delegația Forumului European, care nu sînt la prima vizită la Chișinău, reprezentînd un partener de încredere al PDM și susținători ai eforturilor de reformare al acestuia, președintele FDP, a abordat problemele enunțate precum și perspectivele colaborării și consolidării dezideratului social-democrat, în speță a reformării politicului, clasei politice în viitor, dar și rolului primordial al reprezentării femeilor în acesta.

Totodată el a reiterat prietenilor și partenerilor social-democrați despre importanța cooperării și dialogului politic pentru identificarea consensului democratic larg și progresului social, economic și politic din țara noastră avînd în vedere că astăzi este necesară consolidarea centrului politic și construirea unui dialog politic larg.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?