Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Diacov despre evenimentele din Găgăuzia: Mă doare sufletul

25 mai. 2023,, 20:30   Politică
4140 2

Fost lider democrat, Dumitru Diacov, regretă situația care are loc în Regiunea Autonomă Găgăuzia, după alegerile din regiune.

În cadrul unei mese rotunde, acesta spune că autoritățile ar fi trebuit să intervină la timp, ca cîștigătorul alegerilor să fie o persoană competentă, capabilă să mențină o relație bună dintre Chișinău și Comrat, transmite Noi.md

"Eu urmăresc evenimentele din Găgăuzia căci provin din zona ceea. Satul meu natal este 8 km de Comrat. Eu cît am învățat la școală, am trăit în raionul Comrat și pe mine mă doare sufletul ce se întîmplă acolo. Eu vreau ca acolo să fie pace. Mie îmi pare foarte rău că noi nu am reușit să contribuim, inclusiv Chișinăul, inclusiv guvernarea, inclusiv toții care stau la masa aceasta, ca acolo să fie un bașcan potrivit, o persoană care să consolideze și regiunea Găgăuză dar și să aibă relații bune cu Chișinăul, constructive", a spus Dumitru Diacov.

Politicianul a recunoscut că a avut un simpatizant în timpul alegerilor din Găgăuzia, este vorba despre Dumitru Croitoru, fost bașcan. Potrivit lui, anume o astfel de persoană ar fi trebuit să fie învingătorul scrutinului.


"Eu nu fac mare secret, am avut o persoană pe care o simpatizat, este Dumitru Croitor, el a fost anterior bașcan, și atunci Chișinăul și Comratul nu au avut nici un fel de probleme. Eu mă uit cum reacționează acum, după alegeri. Acolo acuză Chișinăul de ce doriți, la Chișinău, mă uit seara la unele canale...Că extremiștii de acolo, că nu știu ce..... Iată cu ce trebuie să luptăm noi. Extremismul din Chișinău, trezește extremismul la Comrat. Extremismul la Comrat trezește extremismul la Chișinău. Unde o să ajungem cu treaba asta? ", a spus Diacov.

Vă amintim că în Găgăuzia, în turul doi al alegerilor a cîștigat un candidatul Partidului ȘOR, Eugenia Guțul. Ea a obținut 27.376 de voturi (52,2% din total). Reprezentantul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Grigore Uzun, a obținut voturile a 24.913 de cetățeni cu drept de vot.

2
0
0
1
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?