COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Diacov, despre alegerile prezidentiațe din toamnă

Diacov, despre alegerile prezidentiațe din toamnă

Partidul Democrat va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din toamnă, iar președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, crede că acesta va reuși chiar să ajungă în turul doi de scrutin.

„Credeți că partidul care are cea mai mare prezență în Parlament și al doilea rezultat la alegerile locale să nu participe la alegerile prezidențiale? …Noi avem de gînd să participăm serios”, a anunțat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Întrebat pe cine ar susține în turul doi de scrutin, dacă în cursa pentru fotoliul de președinte va rămîne Igor Dodon și Maia Sandu, Diacov a evitat să răspundă direct și s-a arătat convins de faptul că reprezentantul PDM va ajunge în turul doi.


„Noi vrem să fie un presedinte democrat, să fie mai aproape de Partidul Democrat, care se salută cu Partidul Democrat”, a adăugat Diacov.

Democratul a mai spus că este susținătorul opțiunii de alegere a președintelui de către Parlament și crede că mai devreme sau mai tîrziu se va reveni la acest sistem.

„Este președintele care face o grămadă de promisiuni și este de o culoare și vem un Guvern de altă culoare, care tot face promisiuni. Și nu se bat cap în cap?”, a comentat Diacov.

Amintim că, la alegerile prezidențiale din 2016, candidatul Partidului Democrat, Marian Lupu, s-a retras din cursa electorală în favoarea candidatului proeuropean, motivînd că Maia Sandu are şanse mai mari, potrivit sondajelor, să-l învingă pe prorusul Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load