COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6638

Diacov dă sfaturi celor care au acumulat mai puțin de 2% la alegeri parlamentare

20 iul. 16:27   Politică
1795 2

Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 reprezintă o lovitură dură pentru majoritatea partidelor care s-au înregistrat în cursa electorală.

Din cele 23 de formațiuni, 18 au înregistrat un scor sub 2%, inclusiv Partidul Democrat care a înregistrat cel mai prost scor din istoria formațiunii, transmite realitatea.md.

Întrebat ce ar trebui să facă aceste formațiuni în continuare, Dumitru Diacov, președinte de onoare al PDM, a menționat că fiecare trebuie să-și pună cîteva întrebări la care să răspundă sincer.

"În viața reală, ei trebuie să fie pragmatici, realiști și să caute un compromis în Republica Moldova. Toate aceste partide, inclusiv Partidul Democrat din Moldova, trebuie să facă o analiză profundă, foarte sinceră și să răspundă la întrebarea: De ce doresc să rămîn pe scena politică, în partid? Dacă vor răspunde sincer, vor găsi și răspunsurile sincere", a declarat Dumitru Diacov în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8.

De asemenea, Dumitru Diacov a fost întrebat dacă crede că mai este nevoie de PDM în politica moldovenească în contextul în care PAS a obținut o majoritate istorică pentru dreapta politică.


"Noi avem în biografie revenirea pe scena politică, este singurul partid care a făcut acest lucru. Sigur că mai este nevoie de PDM în politică. Au fost diferite etape, pagini cu care nu ne putem mîndri, dar au fost și lucruri pe care Partidul Democrat din Moldova și le-a asumat", a adăugat Diacov.

La alegerile parlamentare anticipate, PDM a obținut 1,81 la sută din susținerea alegătorilor, adică 26.545 de votanți, un număr mult prea mic pentru ca formațiunea să se regăsească în noul Legislativ.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽