Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ivan Diacov: Cei care nu s-au așezat la masa de negocieri au făcut o mare prostie

18 mar. 2019,, 13:50   Politică
4798 8

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, condamnă comportamentul liderilor opoziției de dreapta, care au refuzat să participe la discuțiile în vederea formării unei majorități parlamentare.

Într-un interviu pentru Noi.md, Diacov a precizat că refuzul blocului electoral ACUM de a participa la dialog este unul nejustificat și că printr-o asemenea atitudine nu a îndreptățit așteptările alegătorilor.

„În orice țară, cînd se termină alegerile, liderii se așează și discută, dacă discuțiile nu dau rezultatele scontate, atunci poți să scoți lumea în piață și să spui că nouă nu ni s-a dat ce am cerut. Dar așa, curînd începe prima ședință a Parlamentului și cu ce vor ieși ei în piață? E o prostie să nu vii la discuții, nu e normal. Li s-a propus și funcția de premier, dar tot au refuzat. Asta despre ce vorbește? Despre faptul că se tem de răspundere, că nu sînt pregătiți…”, a comentat Diacov.

În opinia interlocutorului, nu e suficient să vrei schimbări, trebuie să întreprinzi acțiuni concrete pentru a genera aceste schimbări. „Oamenii și-au pus speranța, au umblat vară, iarnă în piață la proteste, au crezut că li se va face dreptate. Dar ei au pregătit proiecte de legi…Stai puțin că pînă atunci trebuie formate organele de lucru ale Parlamentului, urmatede anumite proceduri. Înțeleg, eu tot aș vrea, orice om cult în țara asta vrea schimbări”.

Fostul procuror mai este de părere că, într-un mod sau altul, majoritate parlamentară va fi formată, analizînd declarațiile PSRM și PDM făcute imediat după alegeri.


„Socialiștii au spus, cînd au făcut prima conferință, că sînt pregătiți să-și ducă mandatul pînă la capăt, asta înseamnă că o să lupte să capete mai multe posturi. PD-ul a spus că nu va admite anticipate. Înseamnă că într-un sfîrșit se vor așeza la masa de negocieri și vor împărți ce au de împărțit. Cum? Vom vedea!”, a mai menționat Ivan Diacov.

El s-a declarat împotriva alegerilor parlamentare anticipate, pe care le consideră risipă de bani și timp.

„Ce vor da anticipatele? Doar vor mai face aceștia un efort și vor lua în genere tot. Dar ce, noi mai avem bani să ne jucăm cu alegerile astea? Cît se poate. Cred că nu vor fi anticipate, eu personal nu doresc acest lucru”, a conchis Ivan Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?