X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Diacov, către colegii din alte partide: "Nu încercați să șmecheriți"

13 feb. 2020,, 11:27   Politică
3326 0

„Încep să pierd simțul umorului ascultîndu-vă. Nu încercați să șmecheriți”. Așa s-a adresat președintele fracțiunii parlamentare PDM, Dumitru Diacov, către deputații ACUM și PSRM.

Asta după ce aceștia au insistat asupra votării unei declarații „privind dosarele politice ale persoanelor persecutate de către regimul oligarhic”, potrivit agora.md.

„Avem multe persoane care sînt plimbate prin instanța de judecată. Atît timp cît tergiversăm examinarea și votarea acestei declarații, oamenii aceștia suferă”, a declarat deputatul PPDA Liviu Vovc.

„Susțin ideea în sine, că Parlamentul trebuie să dea un mesaj puternic justiției, că nu trebuie să aibă loc dosare la comandă politică. Dar vrem ca proiectul să fie susținut de toți deputații din Parlament. Urmează să avem discuții și pe marginea textului, astfel încît să avem susținere largă”, a explicat socialistul Vlad Batrîncea.

„Acest proiect de lege este important pentru societate. A fost semnat de deputați din trei fracțiuni. Nu sînt vizați colegii de la PDM, este vorba de un fost regim. Trebuie să dăm semnal societății din partea Parlamentului că asemenea lucruri nu se vor mai întîmpla, nu e vizat un deputat sau altul, este vorba de un regim care și-a bătut Joc de cetățeni”, a continuat deputatul PPDA Vasile Năstase.


„În ultimul timp încep să pierd simțul umorului ascultîndu-vă pe voi aici în parlament”, a intervenit Dumitru Diacov.

„Toată lumea e împotrivă ca în Republica Moldova să există deținuți politici și dosare politice. Mă bucur că acum și o fracțiune, și alta au ajuns cred că sub influența vizitelor de la Strasbourg. Eu am fost mai demult la Strasbourg și m-am convins de asta. Voi ne prindeți pe coridoare, ne trageți prin cabinete, hai să mai discutăm, să ne înțelegem, și unii, și alții, depinde la ce etaj ești. Dar pe ascuns apar niște idei de declarații. La prima vedere ideea pare bună, dar cînd citești, vezi șmecheria voastră clasică. Nu încercați să șmecheriți. Dacă încercăm să luptăm cu niște fenomene, haideți să o facem împreună”, a spus democratul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?