X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Diacov a comentat acuzațiile aduse de ANI

28 sep. 2021,, 17:15   Politică
2390 1

Ex-deputatul PD Dumitru Diacov a venit cu o reacție după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că ar fi fost președintele unei fundații în timpul mandatului de deputat.

Diacov spune că instituția de Integritate „vrea să arăte guvernării că sunt foarte muncitori”.

„Constituția scrie foarte clar că orice funcție retribuită este incompatibilă cu mandatul de deputat. Eu nu am luat niciun leu, niciun bănuț. Este o hărțuire din partea ANI, la comanda celor care i-au pus în funcție, din păcate”, a declarat Dumitru Diacov pentru Unimedia.

Amintim că, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pe numele fostului deputat Dumitru Diacov. Acesta a fost stabilit cu încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. Controlul pe numele fostului deputat a fost inițiat în baza unei sesizări, la începutul anului 2021.

Inspectorul de integritate, Olga Vizitiu, l-a verificat pe fostul deputat pe perioada ultimelor două mandate. Respectiv, în timp ce își exercita mandatul de demnitate publică, în anul 2017, acesta a obținut și calitatea de președinte al unei Fundații.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?