COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dezvăluirile lui Morari: De ce abia acum apar dosare pe numele lui Plahotniuc

Dezvăluirile lui Morari: De ce abia acum apar dosare pe numele lui Plahotniuc

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a explicat de ce dosarele penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, au fost pornite abia acum.

Acesta recunoaște că exista un control asupra mai multor instituții de stat și nimeni nu a riscat anterior să prezinte informații împotriva lui Plahotniuc, pentru că ar fi rămas imediat fără funcții.

Viorel Morari spune că informațiile prezentate în raportul Kroll nu erau suficiente pentru a porni un dosar penal pe numele lui Plahotniuc: „Erau suficiente pentru o bănuială rezonabilă, dar nu pentru a proba urmărirea penală”.


Pentru a acumula probe, procurorii ar fi avut nevoie de informații de la alte structuri de stat: Centrul Național Anticorupție, Serviciul pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Inspectoratul General al Poliției, dar „nimeni nu ar fi riscat să-mi prezinte informația. Ar fi fost duși imediat din funcții”, a declarat astăzi Viorel Morari în cadrul unui club de presă.

Acesta a recunoscut că și el nu a avut curajul să meargă împotriva lui Plahotniuc. „Aș fi fost și eu dus din funcție pe un alt dosar de corupție”, a declarat Morari.

Viorel Morari a fost demis de la șefia Procuraturii Anticorupție, dar ulterior a fost repus în funcție.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load