X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Dezvăluirea unui procuror: Am fost obligaţi să semnăm, chiar şi cei din concedii au fost chemaţi

16 iun. 2019,, 17:30   Politică
5599 2

Un mesaj anonim a fost remis redacției Agora de la o persoană care afirmă că este procuror. Persoana în cauză afirmă că declarația procurorilor, semnată pe 14 iunie din partea a 612 acuzatori, în care aceștia susțineau că se încearcă exercitarea presiunilor politice asupra lor, a fost semnată din obligație.

Expeditorul mesajului afirmă că mulți dintre semnatari nu au vrut să semneze mesajul, însă au fost intimidați.

„În calitate de procuror, doresc să afirm despre cum a fost semnată acesta așa zisa declarație a asociației procurorilor! Săptămînă curentă de către Procuratura Generală, prin intermediul procurorilor șefi, au fost organizate ședințe în cadrul cărora toți angajații au fost obligați să semneze această declarație. Au fost chemați chiar și procurorii care se aflau în concedii sau implicați în alte activități. O bună parte dintre aceștia au avut intenția de a nu semna această declarație însă au fost intimidați și voalat au fost atenționați că fostul regim este încă la putere, iar actuala coaliție de guvernare ar fi una nelegitimă”, ne scrie persoana care se prezintă drept procuror.

El sau ea spune că declarația semnată „este o declarație semnată pentru susținerea procurorului general Eduard Harunjen, care se simte amenințat de actuala putere și dorește să se mențină în funcția în care a fost numit ilegal”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?