Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dezbaterile CE arată că Moldova ar putea deveni țară candidată la UE

13 iun. 2022,, 22:25   Politică
3022 0

Ucraina și Republica Moldova ar putea primi statutul de țări candidate la aderarea la UE, afirmă jurnalistul Europei Libere, Rikard Jozwiak. Declarațiile au fost făcute după ce Comisia Europeană a desfășurat dezbateri la subiect.

În același timp, potrivit lui Jozwiak, europenii ar avea dubii referitoare la acordarea statutului pentru Georgia. O decizie finală ar urma să fie luată de către aceștia vineri.

„Comisia Europeană a avut astăzi o dezbatere de orientare cu privire la cererile de aderare a Ucrainei, Moldovei și Georgiei. Rezultatele arată ca statutul de candidat cu condiții ar putea fi acordate Moldovei și Ucrainei, dar există semne de întrebare despre Georgia. Statele membre urmează să ofere verdictul final săptămîna viitoare”, afirmă el.

Precizăm că Ucraina a depus cererea de aderarea la UE la scurt timp după ce Putin a ordonat trupelor sale să invadeze țara vecină. În aceleași circumstanțe, solicitări similare au fost înaintate de Georgia și Republica Moldova.

Germania s-a expus anterior contra unor proceduri simplificate de aderare. În același timp, liderii din Franța și Marea Britanie propuneau crearea unor comunități similare UE pentru a asigura integrarea mai ușoară a statelor în cadrul lor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?