X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Detalii neștiute despre demisia Nataliei Gavrilița. Ce spune Nicu Popescu

3 apr. 2023,, 14:00   Politică
6849 0

Decizia de a o înlocui pe Natalia Gavrilița din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova îi aparține majorității parlamentare.

Declarația a fost făcută de ministrul de Externe Nicu Popescu, în cadrul emisiunii ConflictZone, de la postul de televiziune DW, notează newsmaker.md.

Oficialul a precizat că schimbarea prim-ministrului se explică prin faptul că Moldova se confruntă, în prezent, cu riscuri sporite de securitate, astfel în fruntea Guvernului fiind nevoie de o persoană cu mai multă experiență în acest domeniu.

Ministrul de Externe a fost întrebat dacă Natalia Gavrilița a demisionat din funcția de prim-ministru benevol sau a fost „forțată” să o facă.

„A avut loc o conversație și a fost o decizie a reprezentanților majorității din Parlament să fie schimbat premierul. Majoritatea Cabinetului de miniștri este aceeași, președintele este același, majoritatea parlamentară este aceeași, dar a avut loc o schimabare a prim-ministrului”, a menționat acesta.


Nicu Popescu a declarat că noul premier, Dorin Recean, are mai multă experiență în domeniul securității.

„Noul premier are mai multă experiență. A fost ministrul de interne, consilier prezidențial pe probleme de securitate. Astfel, decizia a fost bazată pe ideea că, în viitorul apropiat, Moldova se va confunta, și se confruntă și acum, cu riscuri sporite de securitate, așadar, accentul, în prezent, este pus pe gestionarea situației de securitate. Iar fosta prim-ministră, Natalia Gavrilița, are mai multă experiență în economie și prin asta se explică schimbarea”, a conchis ministrul Popescu.

8
3
0
1
53

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?