X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Detalii despre prima ședință comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României

17 iun. 10:16   Politică
1834

Republica Moldova va găzdui mîine, 18 iunie, prima ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București.

Din partea Republicii Moldova la reuniune au fost invitați întreg corpul de deputați și Președinta țării, Maia Sandu. România va fi reprezentată la eveniment de delegațiile Senatului și Camerei Deputaților, conduse de Președinții Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu.

”Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României are loc în premieră și este un mesaj puternic de susținere a eforturilor noastre de integrare europeană, dar și un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea în domenii precum infrastructura, energia, investițiile, sănătatea, educația sau cultură”, a menționat Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Agenda va începe la ora 09.25 cu depuneri de flori ale Președinților Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt.

Ședința comună va debuta cu ceremonialul protocolar, urmat de discursurile oficialilor de la Chișinău și București. În cadrul ședinței urmează a fi semnată o declarație comună. La finalul reuniunii președinții Parlamentelor Republicii Moldova și României vor susține o conferință de presă.


Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și Românieiva avea loc la Palatul Republicii, cu începere de la ora 10.00.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав